tirsdag den 10. januar 2012

Polysl pusler med vin database

Nu er mit program "vinlageret" sent på pension, dvs. at det ikke bliver opdateret og i de her *NET tider så er det på tide at gøre det Online.

Databasen er i gang med at blive konfig. og de forskellige sider som skal bære indskrivning af data. For at lette overgangen har jeg valgt samme design men under lidt andre omstændigheder da det hele vil blive i faner og mulighed for at trække den enkelte fane ud så man har forskellige opstillinger som man ønser at se.

Fane opsætningen kan selfølgelig gemmes så man møder den opsætningen som man har lavet.

Hvad er "vinlageret Online?

Vinlageret er et database program, til lagring af data om de vine man har liggende. I programmet kan man indtaste oplysninger om:

slot, navn, distrikt, klassifikation, land, vintype, årgang, antal, drikkeår, sidste drikkeår, købspris, aktuel pris, købsdato, købt hos.Visning af total pris og total antal flasker, og total aktuel pris. Indholdet i KOMMENTAR kan overføres direkte til Outlook.

Der er en RAPPORT for de indtastede vine, som kan udskrives. Øverst i RAPPORT er der vist total antal flasker og total pris. I OVERSIGT kan man bruge filter til at søge efter vine. Ved filtrering kan resultatet vises i rapport, F. eks hvis der er søgt efter vine fra Bordeaux vil alle vine fra Bordeaux blive vist i Rapport.

Der er mulighed for at indsætte grafik  for den aktuelle vin. Programmet kan gemme oplysninger om vine man ikke har mere, og ønsker at gemme informationer omkring vinen. I programmet er der 2 muligheder for backup: På C drevet, eller Outlook som vedhæftet filer. Man kan pakke sin database som zip fil.

Ydermere bliver der en database med indskrivning af vine der er drukket til et bestemt måltid med mulighed for at lægge billeder af retten og opskriften.

Der bliver også mulighed for at lave præsentationer på et A4 ark når du skal have vinsmagninger - det foregår i et seperat grafik program hvor man kan designe et "Vinkort"  Her har man også muligheder for at lave grafiske fremstillinger til et fødselsdagskort eller tilykke kort med beskrivelse af den vin man giver og hvilken vilkår den skal serveres efter. Alle de oplysninger hentes fra den database som man har indskrevet.

Der vil komme muligheden for via en Apps med Forklaring på QR label at sammenligne vine med dem du har i din database samt indskrive vinens data til databasen.

Der er mange flere tiltag men NET versionen det er bare spørgsmål om fantasi.

Den vil i første omgang være gratis at benytte i en begrænset version og så må vi se hvad fremtiden bringer.

Grunden til at gøre den Online er at kommer over det problem med de forskellige platforme som XP,Vista,Win7, Linux osv. hvor man i realiteten skal lave flere versioner samt sprog versioner. At lave en NET version kommer jeg ud over det problem samt at opdatering bliver nemmere.

Der vil være en del reklamer fra vin firmaer og vin udstyr men det er nødvendigt for at kunne holde standard versionen på et gratis nivaeu.

Det her er ikke en reklame men udelukkende en beskrivelse hvad jeg går og pusler med og som et tilbud til vinelskere som mig med tryk på portvin som nok er min hel store kæphest.

1 kommentar: