lørdag den 28. januar 2012

Kræftens bekæmpelse - korstog

Det er faktisk til at grine af at man går så meget op i passivt rygning og helt glemmer den større påvirkning som trafikken har.

Nu hvor udskænkning steder er rygefri over 40 kvm. så kan man rigtigt lugt sved og sure tæer og folk som prutter. Flot en gene erstattes af en ny.

Jeg har ikke noget problem med forbud i det offentlige rum for når man kan holde sig når man flyver udenlands i flere timer så er problemet ikke så stort. Faktisk ikke eksisterende.

Mange unge med lejlighed bruger i stor stil køkken eller altan som rygerum så problemet er nok ikke så stort som kræftens bekæmpelse vil gøre det til i sit korstog i mod rygning.

Jeg er ved at være træt af den ensidige debat når det kan påvises at holder du som cyklist for rødt så får du en påvirkning af partikler fra biler som svare til at ryge 20 cigaretter. - men det bliver måske næste korstog at forbyde biler og så kan vi jo gå tilbage til stenalderen hvor det ikke engang var særligt rent når der fyres op under hvad man kunne finde da ilden blev opdaget.

Hvad med brændeovne og havegrille som er den største forureningskilde specielt i københavn - hvad med at bruge komfuret istedet for at svine naturen med jeres havegrill?

Kræftens bekæmpelse er jo helt blindt fokuseret og siger: tobakforurentet luft - i kolbøtter hvad med alle de andre faktorer?

Folk klager i stor stil over at de kan lugte naboens røg- jamen så klager jeg over at i koger kål for det er virkeligt noget som lugter som lort og lagkage eller hvis i ikke er god til at kokkerere og brænder selv jomfru olie af i gryden så hele ejendommen lugter som et swarma butik.

Tolerancen er lille i dag og der skal næsten intet til at man har politi eller watever rendende fordi man har set sig sur på naboen.

En sjov historie fra min ejendom hvor naboen spurgte mig om min overbo's musik ikke var for høj?

Næ.. svarede jeg for han spiller det musik jeg gerne vil høre og så spare jeg for at tænde mit anlæg - og ved at være tolerant så har jeg jo point til at når jeg har fest så er der ingen problemer med for højt musik. Det er bare spørgsmål om at være tolerant - selfølgelig til en vis grænse - men jeg synes at min overbo har en fin balance.

Det skal ikke ses som om jeg er konflikt sky for det er jeg dælme ikke for i nogle tilfælde kan jeg være særdels provokerende så er det på plads"S"

Men tilbage til rygning i etage ejendomme.

Kan røg gå nedad og hvad er fysikkens lov omkring røg's bevægelse?

Er det overboen eller underboen som kan have ret i en klage over at de kan lugte røg?

Hvor meget skal der ryges i en standard lejlighed 65 - 85 kvm før det kan lugtes af begge?

Jeg bor selv i en etageejendom op til 3 sal og har spurgt samtlige om de kan lugte røg fra min lejlighed og ingen har bemærket noget eller kunne lugte noget.

Kan man så udlede at moderne lejligheder som mange eksempler bygger på er utætte som en si?

Det tror jeg ikke for mange moderne lejligheder er meget tætte da byggestilen er målrettet på energi forbrug og det giver jo ingen mening at lave ekstrem utætte boliger.

Er det hele ikke bare en prut i et badekar og noget psykologisk korstog fra fanatiske ikke rygere?

4 kommentarer:

 1. glimrende indlæg som jeg giver fem store Tivoli-iskager ;-), kræftens bekæmpelse er til grin, synd for en seriøs forskning behøves, men foreningen er kidnappet af fundamentalister.

  SvarSlet
 2. Jeg har et husstandsmedlemsskab til Kræftens Bekæmpelse, for at søtte forskningen i den onskabsfulde sygdom.

  Jeg kan godt se pointen i dit indlæg, det er jo let at gå efter den nemme løsning, rygerne,
  man sætter samfundet i stå ved at forbyde biler selv om det vil give større gevinst i kampen mod dårlig luft.

  Så længe tobaksvarer er lovlige virker det som en hetz mod rygerne at en forening som Kræftens Bekæmpelse vil forhindre os i at ryge i vores eget hjem, "my home is my castle" og her bestemmer jeg (og konen) hvordan vi indretter os.

  SvarSlet
 3. Der er givetvis mange ting som vi sviner forfærdeligt med.
  Den ensidige hetz mod tobak må være styret af fanatikere, der blæser på hvilken forurening, der ødelægger helbred og medfører død, blot de kan pukke på tobakken.
  Blot vi alle bidrager lidt til at reducere forureningen af naturen og forholder os kritiske overfor E-erne i vore madvarer, så får vi det nok i hvert fald bedre med os selv.

  Selv om det er minimalt, så har jeg opsat solceller og producerer 5% af den fornødne energi til huset.

  Til gengæld har medicin over 10 nærmest invalideret mig. Det kunne hverken røg eller alkohol nå så hurtigt.

  SvarSlet