fredag den 16. oktober 2015

Konfirmation forberedelse i folkeskolen

Nogle regioner har undervisng i konfirmations forberedelser selvom det er imod skole loven. Den slags skal ikke finde sted da det er noget personligt og ikke noget som har med samfunds orienteret fag at gøre.
Man påstår undervisningen ikke er forkyndende at gøre - gu har det så, for det er jo biblens lære man undervises i så man ved hvad en konfirmation drejer sig om.

>Det er mere blevet en kamp på retorik end det som det er - en religiøs forkyndelse.
Skoler skal ikke være religiøse ståsteder for præster som kæmper for at der kommer en luder og en lommetyv om Søndagen i kirken, for ikke ret mange af Danmarks borgere gider folkekirken hverken daglig eller i Weekenden. Folk har travlt i forvejen i hverdagen og så er der ikke energi til at se på folk i kjoler og andre steder med sjove hatte.

Konfirmation er et personligt valg  og man bygger ikke en folkeskole på personlige valg men på en bred undervisning som gør at folk kan komme videre i Samfundet.

Det skal være en folkeskole for alle uanset religiøs baggrund, jeg ved godt at mange er for at udbrede det religiøse kristne budskab som modvægt imod andre religioner som nogle steder breder sig i takt med indvandring og flygtninge. Men det er noget som folk selv må om hvad de tror på eller hvor religiøs de vil være - det er ikke folkeskolens ærinde at tækkes nogen som helt religiøst.
AMEN.....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar