lørdag den 21. november 2015

De vises sten efterlyses.

Folk som udsætter sig for fare enten fordi de er på flugt eller for at få adrenalin suset ved at klatre i bjerge eller køre 300 km på motorvejen kender risikoen. Ingen har tvunget dem på båden - faktisk har de betalt for risikoen at dø.

Alle som observere på havet bliver reddet så der bliver gjort noget. Ingen kan forhindre folk i at chartre eller købe dem som en engangsbillet - vi kan heller ikke mægle i de konflikter som forgår pt fordi de er så forgrenet. Hvem skal man holde med`?

En diktator eller oprørs grupper som er værre end diktatoren?

Valget bliver truffet ud for udenlandske interesser og så er man total ligeglad med hvem der vinder eller taber bare ens interesser ikke er i fare.

Hele virvaret i Mellemøsten er som Catch 22 - uanset hvad man gør går det galt - dvs. ingen løsning.

Nogle mener vi bare skal afsætte løs og fjerne diktatorer. men den seneste historie med Irak beviser det modsatte hvor galt det kan gå når man flytter magt balancen. Man hyler op om at ingen gør noget men de har i realiteten ikke nogen løsning bare deres med menneskelighed.

Vi i vesten - EU - Danmark - vi er ikke ligeglade vi har bare ikke den vises sten som åbenbart nogle mener de selv har ved at pukle på at andre og mig ikke ønsker EU oversvømmes med flygtninge.

Fællesnævneren må findes længere ude for vi kan ikke gå ind militært i større grad så det må være flere ressourcer til de lande som tager det største læs, som Italien, Tyrkiet, Libanon - der må ikke mangle noget hverken mad eller et varmt tæppe eller tøj.

Fællesnævneren er at de er sikre hvor de er - vi kan kalde det lejre for det er det de er, men stadig et sikkert sted at være i forhold til der hvor de kom fra.

Jeg er udmærket klar over det stresser at være indespærret og afhængig men dog en sikkerhed. Forholdende skal så bare være bedre så der ingen mangel er på Medicin og mad som nok er det mest vigtige og som der er mangel på.-

Ingen her i Danmark sidder og godter sig over at de har det elendigt - men vi må også se realistisk på problemet og analysere os frem til den bedste løsningen inden vi får flere millioner ind i EU. Ingen i Danmark er så gode at de vil lade ens land gå bankerot at bare godhed - det er en balance hvor man både kigger indad og udad.-

Flere på nettet Ytre sig om at vi skal vise hensyn og medmenneskelighed men vil de åbne deres hjem - nix. så talen er bare en prut i badekaret.

Hvor skal vi gøre af dem?
Hvem betaler?
Hvor er der plads?

der er kommet mange sjove bud som Grønland eller øde øer, men det er så useriøst som det kan være og en plat måde at tage stilling til et så stort problem.-

Jeg har altid set at når man kritisere noget så har man også en for den kritiske en mulig løsning men som altid så er det nemmere at kritisere en komme med mulige løsninger. Jeg har ikke en løsning på hele balladen i Mellemøsten andet at hvis man vil ukrudt til livs så må man gå til rødderne koste hvad det vil koste.

Jeg har i mange år været imod militær indgriben i konflikter og det har Danmark faktisk også - altså lokale konflikter - men de har slået rod i EU og krigen eller konflikten og visioner fra hjernedøde personer som mener at deres forestilling af et samfund er det rigtige.

Nu er det ikke lokale konflikter men en "krig" i mod EU og vores levevis - vores sikkerhed at færdes frit. Den konflikt er pludselig kommet til vores hoveddør og så må man fjerne den - koste hvad den må koste.

Vi kan så håbe på at det hele ender i efterretning og kirurgisk fjernelse af uønsket elementer inden vi skal begynde at skyde på hinanden fordi man føler sig truet.

1 kommentar:

  1. Hej Steen! - Hvor er du henne nu, jeg kan ikke se dig nogen steder på nettet mere? - Kunne du ikke tænke dig at få en god snak på mit nye forum, der er kommet gang i det af flere profiler! - Jeg giver her et link til det: http://debatten.freeforums.org
    De vises "steen" efterlyses på freeforums*S*!
    Hilsen Polle

    SvarSlet