mandag den 1. september 2014


Danske DukaPC er klar med en browser,
der gør det muligt at bruge sin gamle
XP-computer til netbank, Digital post
og alt det, der ellers kræver NemIde.

Digitaliseringsstyrelsen anslår, at godt en kvart million danskere benytter Windows Xp, når de logger ind på NemIde, allerede er sikkerheden for Xp for nedadgående, fordi Microsoft ikke længere udsender sikkerheds opdateringer som kan lukke de huller der bliver fundet i produktet. Tilmed er der udsendt en ny opdatering af Java som danskerne er afhængig for at tilgå netbank, E-boks osv. som ikke fungere sammen med Xp. Man skriver op og ned om at med den nye java opdatering ikke kan tilgå netbank????Det er ikke helt korrekt for en test jeg har lavet på 3 pc'er med Xp hvor de godt kunne logge på både netbank og E-boks. Jeg skal så ikke kunne sige om alle kan det.

Usikker software
Windows brugere kan i fremtiden se frem til at køre en ældre og meget usikker udgave af java på en i forvejen usikker Xp - computer hvis de forsat ønsker at bruge NemIde. ikke nogen besnærende tanke, når de handler om penge og personlige oplysninger.
Digitaliserings styrelsen anbefaler da også, at man opgradere til en nyere version af Windows for at øge sikkerheden. Men høre man til dem som ikke bruger sin pc meget er det ikke særlig tiltalende at skulle skifte sin gamle trofaste maskine ud med en ny som jo også koster penge.

Bevar din gamle Xp-computer
Derfor besluttede direktør Erik Hougard og resten af holdet hos Danske DukaPc at udvikle en hurtig løsning på problemet. Vores DukaBox som giver adgang til alle de digitale tjenester via fjernsynet anvender en Cloud baseret browser for at kunne køre java. Det er helt oplagt at anvende en tilsvarende løsning for at gøre det muligt og sikkert at gå på nettet via en Xp Pc.

Browser giver sikkerhed
Løsningen til Xp brugere er derfor Dukabox browser der opleves som hvilken som helst anden browser, forskellen er blot at indholdet på hjemmesiden læses ind på en anden computer i et data center inden resultatet vises til brugeren.
Java koden og alt andet indhold på hjemmesiden kommer således aldrig ind på Xp computeren og derfor kan den heller ikke udsættes for angreb fra virus og lign. fra hjemmesiden.
Duka Browser er gratis og kan hentes her: Duka browser.

Duka browseren er pt. forsinket men vil i nærmere fremtid være klar til download.


2 kommentarer:

  1. Min bank har informeret mig om at dens hjemmeside (netbank)
    nu kan bruges uden at have Java på computeren.

    SvarSlet
  2. ja karsten

    Ideen er at alle både banker og offentlige overgår til Javascript som skulle være implementeret sidst i 2014. Det gør at der ikke er behov for java mere...

    SvarSlet