mandag den 20. januar 2014

Skandale

Tv har for folk altid været noget som holder i mange år men som det ser ud til så har Samsung produceret tv med en kondensator som har en ringe levetid.

Samsung producere faktisk til lossepladsen for når det ikke virker mere så bliver det skrottet og hele problemet er bare en lille dims eller flere dimser som kaldes en kondensator.

Man kan godt lave et tv med bedre kondensator men man har så valg at lægge en kondensator tæt på en varmekilde i tv'et så den brænder af på et tidspunkt og det er jo altid efter garantien.

Men de er ikke de eneste som spekulere i konsum som brug og smid væk også Apple har haft sine problemer med at lodde sit batteri fast i Iphone så det efter en del opladninger ikke virker og kræver en udskiftning.

Lodde et batteri fast????

Det lugter da langt væk af en hel bevist måde at få folk til at købe nyt når batteriet efter måske 18 mdr ikke virker mere eller kræver at man hele tiden skal lade på det.

Der har så også været en del retsager i Usa hvor man samlet har lavet et søgsmål mod Apple og det har så accepteret at rep. produkterne - altså et forlig.

Men stadig forsætter man med at gøre det svært for folk at lave sin egen Iphone og det har så fået en til at lave en web hvor de sælger reservedele og laver videoer hvordan man udskifter de forskellige dele i Apple produkter til stor irritation for Apple."S"

På et tidspunkt lavede Apple specielle skruer som man ikke bare lige kan skrue ud og så lavede man da lige et værkstøjs sæt med tilhørende reservedele. Elsker den slags med at få trynet de store på en måde de ikke kan gøre noget ved.

For fakta er at mange produkter laves med en begrænset levetid og det er helt bevist og med tanke på at sænke udgifterne i produktionen til minimun og det er så forbrugere som er sorteper - eller dumme???

går vi tilbage til Samsung så vil det koste mere end 1000 kroner at få udskiftet en kondensator som kun koster 12 kr. - ok det koster jo med fejlfinding og afmontering af bagside og tage modulet ud - og de fleste rep kender til problemet og ved lige netop hvilken kondensator der er stået af - netop den/de som er tættest på varmekilden.

Men mange gider ikke det rep fordi det er for uoverskueligt og så køber man bare et andet tv og så er man jo selv med til at producere til lossepladsen.

Men jeg har selv et Samsung hvor det tager en evighed at skifte til de digitale kanaler eller når man starter det op...Det er netop valget af ringe kondensatorer at det tager så lang tid - jeg er i en fase hvor jeg overvejer selv at købe de kondensatorer i en bedre kvalitet og selv lodde lortet fast - ikke den store videnskab bare kan kender en smule til elektronik.

Ved sgu ikke måske som projekt imens jeg så har købt et nyt bare ikke samsung men som det første digitale tv så er jeg som mange på herrens mark og gør sig sine erfaringer næste gang man skal købe nyt.

4 kommentarer:

 1. I dag har man hørt om folk der smider printere ud, fordi printerhovedet er sovset til af gammel blæk.
  Jeg tror de fleste nye printere er udstyret med selvrensning, men mange ved ikke hvordan den aktiveres. Fabrikanten tjener på at sælge en ny printer, i stedet for at kunden bruger to minutter på at lade printeren køre en selvrensning.

  SvarSlet
 2. karsten

  Som privat er det billigere at købe en ny printer end at købe blæk.

  SvarSlet
 3. polysl
  hvis man kan nøjes med den allerbilligste printer til 150kr
  så har du ret, men det er da et frygtelig køb og smid væk svineri

  for et stykke tid siden besøgte jeg genbrugsstationen og fik at vide at jeg ikke må tage en sort plasticsæk med ind på pladsen.
  Jeg sagde til medarbejderen at jeg tømmer sækken i pappresseren og tager sækken med hjem så den kan bruges igen

  nixen bixen - sort sæk må ikke komme ind på pladsen

  hvordan tror du arbejdsforholdene er for de mennesker der producerer en printer som sælges for 150kr i Danmark ?
  jeg skifter hellere blækpatron end afleverer en printer på genbrugspladsen hver måned.

  Hvis vores genbrugspladser er så hysteriske at de ikke vil se en sort plasticsæk på pladsen, så skulle det også forbydes at aflevere en funktionsdygtig printer i skrotcontaineren
  en

  SvarSlet
 4. karsten

  Vi er helt enige men som prisen er så er det billigere at købe en ny en købe patroner.

  SvarSlet