torsdag den 8. august 2013

Har Afganistan været det hele værd?

Udsendelse på DR2 kl. 20.00
Har lige læst at flere indbyggere i Helmand mener at det er blevet mere farligt siden danskere kom og mener at når Styrkerne er ude så kommer Taleban tilbage og alt er som det var før.

Tja det sagde jeg allerede for flere år siden.
Men lad os nu se udsendelsen...
*************************************************
Efter udsendelsen....
Danmark har sejret i Agghanistan "Politisk"
Jeg kan forklare det lidt på¨hundemaner.......
Usa kastede en pind og da vi Danskere er godt dresseret så kommer vi tilbage med pinden og vi bliver klappet på hovedet og nusset ved ørene og får det forjættede direkte nummer til den røde Obama telefon.
Set ud fra soldaters billede så har de personligt oplevet succes historier men samlet kan man ikke vinde krige på personlige sejre men på en overordnet agenda og målrettethed.-
Men på den anden side så kunne vi være nok så naive og målrettede for listen viste i udsendelsen at Danmark og alle andre tropper er dumpet så det batter for som en siger lokalt: Helmand er endnu mere usikker end da Danskere kom.
Jeg vil som mange andre danskere gerne tro at det har hjulpet med vores tilstedeværelse i Afgahnistan men det er så kun små ting som man som soldat har haft mulighed for. Det kan godt ses som en sejr og jeg vil på ingen måde nedgøre og dermed sige at 43 danskere er døde for ingenting. De har helt sikkert gjort noget for befolkningen men det er indenfor micro universet og ikke noget som flytter noget i et land med så gamle traditioner.
Kvinder og børn kan i storbyer gå i skole og måske fremover forsætte men ude i provinsen ser det helt anderledes ud for her vil Taleban starte med afbrænding og irettesætte både kvinder og børn når de danske tropper forlader Helmand.
Dvs. vi er tilbage til = 0....Alle de små succes historier soldater har oplevet er ikke i min optik forgæves for kimen til et bedre liv for kvinder og børn er sået og man kan så håbe på at det får lov til at spire-.
Jeg ville elske at tage fejl med Afghanistan men når man høre eksperter udtale sig og tangere det som jeg har i tankerne så gyser det i mig og føler at vi overordnet ikke har gjort noget som helst.

7 kommentarer:

 1. Ja, uden DK og USA mm. var lortelandet 10 gange værre, og der ville være 20 gange flere afghanere her, som havde slået 150 flere danskere ihjel her end de 500 siden 2001 osv. osv.

  SvarSlet
 2. polysl
  tror du ikke det hænger sammen med, hvor meget de udsendte soldater får mandat til hjemmefra ?

  man ser tit politikerne følger folkestemningen,
  der hurtig bliver negativ og forlanger tropper hjem
  inden der egentlig er ryddet op, jeg så gerne man satte meget mere effektivt ind fra vestlig side

  vi havde jo heller ikke vundet over nazi-tyskland
  med at par håndfulde soldater

  det kostede masser af civile uskyldige tyskere livet da Dresden og andre storbyer blev jævnet med jorden, det er beklageligt at det skulle være sådan, men der var ingen vej udenom

  SvarSlet
 3. karsten

  Man får udstukket nogle retningslinjer men løsningen er jeg ret sikker på helt er hvordan militæret vil gøre det.

  Man kan ikke rydde op i Afghanistan uanset om vi var der i 100 år for de forstår ikke vores form for demokrati og vi forstår ikke deres form for ideologi.

  Englændere, franskmænd,russere, danskere og hele nato har prøvet at ændre landet men har måtte takke af - så nej vi har tabt og spildt 43 danskers liv på en fuldstændig naiv tankegang.

  SvarSlet
 4. Man kan aldrig rydde op i de asylmuslimsk besatte områder af Danmark, om man så får 10 gange flere strømere, og der 'kun' kommer 5000 flere asylfup muslimer ind i Danmark år, for år, og de alle bliver integreret i Danmark istedet for danskere

  og istedet for at blive integreret til Saudi Arabien eller Afghanistan eller et andet muslimsk land,

  men man kan holdet islam skidtet nede i de værste lande, så de nye generationer får smagt frihed og foretrækker det, når de skal slås med muslimerne om retten til frihed, så længe den ideologi har lov at sprede sit had og sin undergravelse, istedet for at bliver fjernet som al anden dominerende fascisme, nazisme, kommunisme mm.

  SvarSlet
 5. polysl
  hvis vi ikke gør noget for at holde de værste banditter nede, kan vi jo ikke være i fred nogen steder.

  som anonym i kommentar#4 påpeger, vil vi selv få brug for at kæmpe en væbnet kamp i Danmark, udviklingen går lynhurtigt i retning af, at muslimerne presser os væk,
  og så står vi med et nyt Afghanistan.  SvarSlet
 6. ja karsten

  Anonym har ret i at vi om mange år får samme forhold som der er i både England og Frankrig hvor vi bliver nød til at kæmpe for vores eget lille frimærke hvis man ikke begynder at gøre noget for den strøm af bekvemmeligheds flygtninge som kun er her for at suge af kassen og forsætte deres syge ideologi - de ævler om at de er forfulgte da hvem fanden ville ikke være det hvis man er kriminel? og det er netop de bastarder som render ind over vores grænser. Få af dem er rigtige flygtninge og som sådan ikke et problem for mig da det ikke er dem som bliver et problem i fremtiden men det er alle dem med ressourcer som overføre deres kriminelle tankegang til deres børn.

  SvarSlet
 7. Man kan ikke vinde en krig med soldater og bomber imod en religiøs ideologi!

  Flere landet i historisk tid har forsøgt dette, og har måttet vende hjem med uforrettet sag!

  Så man kan sige, at vi intet har lært af historien!

  Der er kun én måde, og det er at omprogrammere deres hjerner!

  Men det vil nok tage 100 år mere - om end nogensinde?

  Reelt er de 1500 år bagud i forhold til Vestlige lande!

  Hilsen lillepolle

  SvarSlet