tirsdag den 17. september 2013

Religion:= god samfundsborger?

Gode mennesker kan opføre sig anstændigt med eller uden religion, og onde mennesker kan opføre sig uanstændigt, uanset om de er religiøse eller ej.
Men det er nødvendigt med religion, hvis man skal få gode mennesker til at gøre det onde! - skrev Steven Weinberg for en del år siden.
For mig et klogt synsvinkel for religion kan i nogle tilfælde korumpere og få folk til at mene de gør det i troens tjeneste.-
En god troende har som udgangspunkt ikke at skade noget dyr som menneske så vi kan jo lige bringe Assad på banen som er muslim så i hans tilfælde er han ikke en god muslim hvis anklagerne om giftangreb kan bevises uden nogen som helst tvivl.
Men burde andre i Mellemøsten så ikke råbe noget mere og og handle?
Hvorfor skal vi altid rage deres kastanjer ud af ilden?
Hvad med om de selv begyndte at få luget ud af deres såkaldte "gode mennesker" så vesten ikke behøver at bruge milliarder på en krigs handling som i værste fald kan destablisere de involverede fra vesten.
Hvorfor kan Mellemøsten se til imens at deres egne troende slagtes?
Hvor er sammenholdet?
Var det vesten som slagtede en masse muslimer så var der næsten ikke et øje tørt og et væbnet kamp til følge.
Så spørgsmålet er så igen?
Hvorfor må vesten ikke slagte men de må godt?
Måske lidt forkantet stillet op men det er så min opfattelse -
Det arabiske forår blev til den arabiske vinter hvor man ikke ville tillade en form for demokrati og alt bliver der slåët hård ned på. Nogen skal være banditten i sådanne "forår" og det blev så de kristne som måtte finde sig i at deres kirker brændes ned både i Ægypten og Syrien for nogen skal have skylden som parrel med jøderne som fik skyld for alverdens ting i krigs årene både før og efter 2 verdenskrig.
Det må da virkelig være jammerlige mennesker som altid giver andre skylden og ikke begynder at kigge indad og begynde at lære at tage egne beslutninger og ikke påduttede via en religion eller bare fordi de selv har det af helvede til.
Så for at runde af så er min mening at man ikke bliver et godt menneske ved at være religiøs og man bliver det heller ikke ved at være ateist.

1 kommentar:

 1. Danmark sender 900mio kr. til Somalia, mens
  hjemmehjælp til vores egne ældre skæres væk.

  Danmark sender jeg ved ikke hvor meget nødhjælp
  til muslimske lande der ligger i krig med sig selv,
  de slås indbyrdes, de vil islamisere vores lande
  så vi bliver som dem, alt imens de tigger os om hjælp til at dræbe Assad.

  Det giver ingen mening, islam fører ikke til noget godt.

  SvarSlet