mandag den 15. april 2013

Vollsmose var en losseplads

Vollsmose blev et prestige project som blev bygget i 60'erne oven på en gammel losseplads som strakte sig helt ned til sct. Jørgengade som i ældre tid var en pest kirkegård. Formålet med Vollsmose var at tiltrække familier fra den gamle boligmasse i Odense og ud i den friske luft.

Kan godt huske da vi flyttede til Lærkeparken i 60'erne den ren pløjemark uden en eneste busk bare mudder så langt øjet rakte.

I dag har man flotte områder og en beboer gruppe som ikke ænser det dejlige område men render og ødelægger imens man i den anden ende renovere. Det har da også kostet milliarder i lilla tørklæde intentioner om at gøre det mere attraktivt for studerende for at tiltrække folk med økonomi men det har ikke hjulpet noget for ingen gider bo på den losseplads som den er bygget på hvor man faktisk i starten kunne fornemme at her lugtede at prut fra alle gasserne i undergrunden.

Dengang vi flyttede til fra Vissenbjerg til Lærkeparken så var der ikke mange som var der på det tidspunkt men lige pludselig væltede det ind med tyrkere som i grunden var meget flinke mennesker og arbejdsomme. Man var tryg der til forskel i dag hvor jeg var på en ekspeditions runde og straks blev konfronteret med vores næste generation i arbejdslivet og markedet.

Hvad lavede jeg her?
Bor du her?
Hvis du ikke har et ærinde så forlad området.
Pis af...


JO jo retorikken har ændret sig noget siden jeg sidst har boet der også venligheden - tænk hvis jeg stod nede for vores lille etageejendom og spurgte alle som ringede på det samme?

Vollsmose er blevet en multietnisk eksplosion hvor grupper skal bestemme om du må gå med en dåsebajer eller bare være en grønlænder. Det er blevet et selvstyre område på lige fod med eksempler med Israel og både Sverige, Norge,England, Frankrig.

Her er det ikke landet lov som gælder men et fåtals regler som bunder i deres tradition og religion. Hvad fanden rager det mig at i har jeres gamle gut med hat fra en gammel strygestue på hovedet?

Fuck jer.....i skal fandme ikke bestemme hvor jeg skal være i mit eget land, hvis jeg af nostalgiske grunde gerne vil opleve udvikling at et sted som har haft stor betydning i min opvækst.

Men jeg kan så konkludere:

En gang en losseplads altid en losseplads...

1 kommentar:

 1. polysl
  når vi bliver gamle og grå er det meste af Danmark
  en losseplads

  feje politikeres ødelæggelsestrang kommer
  til at gøre ondt

  SvarSlet