onsdag den 5. december 2012

Lemming effekt

når alle andre siger at det er bedst at gå ned i løn så virksomheden ikke lukker så må det være rigtigt.

Her har vi lemming effekten og bare følge den store flok for hvis bare flokken er stor nok så må det være den rigtige mening.

I stigende grad accepterer folk lønnedgang fordi der ligger en skjult trussel om at så vil vi lukke eller flytte virksomheden - kigger man bagud helt tilbage til 2004 så var der ikke nogen som ville gå ned i løn på trods af lukning. men tendensen er stigende fra 2008 og indtil nu.

truslen kan så kun udføres af en stor virksomhed med mange medarbejdere for hvis det drejede sig om en mindre så ville nedgang i lønudgifter nok ikke have den store effekt hvis de i forvejen køre med røven i vandskorpen.

Sjovt nok så har 3F jo travlt med vejlegaarden omkring en fejde mellem Krifa og 3F om få kroner i forskel og har intet problem med at accepterer at andre af deres medlemmer må gå ned i løn for at bevare virksomheden.

Eh...?

Er vi på vej mod en EU standardisering af løn niveau som kommer ind af bagdøren?

Vi høre jo tit at vi har for høje lønninger men taget i betragtning af vores udgifter så er det i mange tilfælde ikke tale om høje lønninger - da vi ikke kan sammenlignes med andre lande fordi der har andre moms niveauer som defranceret moms og andre skatte mæssige forhold.

Men uanset det så taler man om i hele EU at vi har for høje lønninger og at vi selv er skyld i den job forskydning mod øst.

Tja....Danmark er et idiot land forstået på den måde at vi udbetaler børnepenge til østarbejdre som er indenfor EU - men samme forhold har vi ikke. Så¨det er da ikke noget at sige til at man valfarter til danmark og kan underbyde selv den mest sultne håndværker. Øst arbejdere har ikke samme udgifter men lever på den billigste måde for at kunne sende penge hjem.

1 kommentar:

 1. Hørt, polakker skubber bare en campingvogn ind i en indkørsel, og lever for få kroner om dagen
  plus de forlanger samme goder som danske håndværkere

  forskellen er at vi skal betale 3-4000kr om måneden for en vuggestueplads

  Hvis SAS havde drevet firmaet mere smart, behøvede de ansatte ikke gå ned i løn,
  her hviler ansvaret på ledelsen

  SvarSlet