lørdag den 11. februar 2012

Reality Shows gør folk dummere

Hvorfor har man del følelse af at føle sig dummere når man ser alt det Reality shows?

Big Brother
Robison
Paradise hotel
x-faktor

Man kan næsten høre ens IQ falde drastisk.

Hvad får mennesker til at se noget så overfladisk og ligegyldigt?
Har de en lorte hverdag så de er nød til at indentificere sig med deltagerne?

Intelektet bliver ikke udfordret nærmest begravet.

Men alligevel sidder der 250.000 mennesker og ser det lort.

Der er næsten ikke en kanal med respekt for sig selv som ikke viser en eller anden form for Reality.

Man har reklame blocker her på nettet som skærmer os mod al det ligegyldige input - måske det var på tide at man fik det på tv.

Hov det findes jo "sluk knappen".

Men som forbruger koster det en del at have kanaler som sender noget ligegyldigt lort og som kun gør folk dummere.-

7 kommentarer:

 1. Betalingskanalerne kan gøre som det passer dem..men DR skal faneme holde sig langt fra det junk-tv.

  SvarSlet
 2. De der dummeshows er vist kun beregnet for ungdommen, når de skal 'stene' lidt, før de skal ud og gøre byen og diskotekerne usikre.

  De 'gamle' betaler jo licensen.....;-)

  SvarSlet
 3. Generelt deler jeg opfattelsen af, at TV-stationernes reality shows kun appellerer til menneskets lavere instinkter.

  Man siger f. eks at kloge mennesker taler om ideer,at de fleste taler om begivenheder samt, at de dummeste taler om mennesker. (Noget 3-kantet sagt).

  Nu indtager underholdning sikkert en lidt speciel del af menneskets liv, og denne kan måske med rette opdeles nogenlunde på samme måde som ovenfor antydet, men mon ikke, at den enkelte under forskellige omstændigheder er minded for Mozart, actionfilm, Robinson eller X-faktor, og valget behøver vel ikke netop at sætte den enkelte i specielle båse.

  Personligt har jeg især i min ungdom brugt oceaner af tid ikke mindst som udøvende af klassisk musik.
  Dette har jeg naturligvis mulighed for at følge med i via CD-er m.m., men jeg har kun adgang til at følge, hvorledes andre mere i detaljer kæmper for om muligt at realisere deres musikudøvelsesinteresse i form af deltagelse i X-faktor.

  Har man en vis musikalsk baggrund, så vil man efter min mening kunne have fornøjelsen af at følge hvorledes de mest egnede af de mange, der ønsker stjernestatus, i første omgang overvinder en naturlig sceneskræk, hvorledes de ved hjælp fra professionelle for forfinet deres sangudøvelse, hvorledes de får professionel hjælp til at fremtone og levere varen professionelt, og hvorledes programledelsen forstår at polere det hele med sceneeffekter og orkesterbaggrund.

  Jeg følger x-faktor, i al væsentlighed for at følge de enkeltes eventuelle udviklinger og naturligvis for at spotte den musik, der får mig til at få "ståpels", noget, der sikkert udløses forskelligt hos de enkelte lyttere.

  I den aktuelle x-faktor finder jeg, at der er en del, der tilsyneladende har fanget hvad der er populært (hvad publikum vil have).
  En enkelt fra Videbæk synes imidlertid at indeholde noget unikt og naturligt, noget der får dennes sange til at "tale" i hvert fald til mig, og det er hvad jeg søger når jeg følger en x-faktorudsendelse.

  Andre realityprogrammer udemærker sig efter min mening ved at tilskuerne aften efter aften kan sidde og "lure" på, om deltagerne ikke laver et eller andet, som man selv ikke ville vove at gøre, og den slags interesserer mig lige så lidt som at se pornofilm. Så langt hellere den ægte vare.

  SvarSlet
 4. hans-dane

  Sådanne programmer som x-faktor og amerikans idol er planlagte hændelser hvor kun ledelsen kender udfaldet.

  Jeg kan dårlig forestille mig at Poul Pott og Susan boyle var en overraskelse men nøje planlagt.

  Der skal være drama og umusikalske emner hvor man bygger showet op til der til sidst kommer nogle med et så stort talent som paul og susan.

  Man skal jo ikke bruge al "krudtet" i starten "S"

  Min overskrift var også mere som en provokation end at folk bliver dummere af at se reality shows. Men fakta er at det mere og mere fylder i sendefladen som for mig bliver mere snæver og så i den bedste sendetid.

  Men undersøgelser viser også at publikum/seere identificeres sig med personer i Reality Shows som efter min mening indikere at der mangler noget i ens liv. Men det er jo min subjektive mening som jeg ikke har videnskabelig hold i "S"

  SvarSlet
 5. Som du forhåbentligt kan udlede af min kommentar,så deler jeg generelt din opfattelse.

  Hvis jeg konkret tænker på den person fra Videbæk, som jeg hentyder til ovenfor, så tvivler jeg en del på, at programledelsen har fundet hende på forhånd og "plantet" hende ind som deltager på linje med de andre.

  Der er temmelig mange tegn på, at hun nærmest kom med sit sikkert medfødte sangtalent, men usikker som "et Guds ord fra landet", og i løbet af få udsendelser har hun formået at ryste sceneangsten af sig og lade sig "hjælpe" yderligere af systemets teknik og vejledninger.

  Der er selvsagt den dramatik i udsendelserne som programledelsen finder vil højne seertallet. Dette kommer særligt tydeligt frem i starten, hvor der sluses direkte glade amatører ind for at klovne for åbent tæppe, og det er ganske usmageligt.

  Udsendelser som X-faktor må givetvis have en "højnende" moral for de unge, der vil gå sangens vej, er ingen nem genvej til dygtiggørelser, men selvsagt til berømmelse når og hvis de er dygtige/heldige at tiltrække flest muligt stemmer fra seerne.

  Lur mig. Vedkommende fra Videbæk vinder ikke. Seerne vil sikkert have noget andet - mere genkendeligt og "råt", og mon seerne går så meget op i selve sangene?. Jeg tvivler.

  SvarSlet
 6. Det er derfor, at jeg holder mig til DR1, DR2, DRK og DRHD...

  SvarSlet
 7. Susan Boyle var til dels en overraskelse og til dels ikke... Dommerne ved ikke hvad de får at se hver dag, men producerne på programmet gør. Du kan ikke være med i Englands X Factor eller Britain's Got Talent uden først at have sendt en video audition ind først - derfor er der ingen reelle overraskelser. Resten er gjort via kreativ redigering. Hvis man nogensinde har været publikum i et forudoptaget studieprogram ved man hvor meget der bliver klippet fra (meget..!)

  SvarSlet